Friday, August 28, 2009

Perosak Kenduri Kawen




Hari nie... me nak berkongsi satu cerita yang kurang enak. Dah lama dah tersimpan dalam hati. Dalam banyak2 hal, ada beberapa perkara yang menjadi "Perosak Kenduri Kawen" me.


Perosak yg dtg dari tetamu undangan takmau ceritalah.Maafkan aje.
Perosak yang datang dari saudara-mata...haih tutup mata!
Perosak yang datang dari seorang kawan pun ada juga.
Tapi "Perosak Kenduri Kawen" yang sorang ni sangat bahaya.


"PKK" ini masih hijau dalam kerja-kerja kahwin.
Sponsor sana sponsor sini bukan main.
Bila bercerita ttg konsep macam dia sorang yang penting.
Pada future bride & groom you have been warning! (nak gak rhyme tu)




p/s: Syukurlah all my other vendors were excellent.
Semuanya bagi lebih. Tak ada yang kurang.
Lebih cantik, lebih cameraman, lebih hour, lebih committed.
Alhamdulillah.




Sunday, August 23, 2009

Done!

Yes, I'm done and over with the wedding.
Everything turned out to be beautiful.. just the way I imagined it to be.
And I'm very grateful... syukur pd. Allah yang satu.
Kalau bukan dengan kehendak-Nya...takkan sume yang kita rancang berlaku.


Info bits:
Date: 1.8.2009
Venue: Ampang
Pelamin: Creative Elements
Makeup: Fiza Zainuddin
Dress: Man Kajang
Photo: Green Apple
Food: D'Saji Felda

video

Saturday, August 22, 2009

Sebelum & Selepas

Kalau nak cerita bab sebelum dan selepas, memang melampau banyak yang terjadi. Me cadang nak kena buat series of before & after entries :) Yang paling penting untuk entry nih nak kena tunaikan janji. Dah lama Sasabby menanti :)


#1. Cerita baju. Me ada 4-pasang baju sebenarnya. Baju nikah + reception di KL by Man Kajang. Baju reception di Negeri-9 dan baju bertandang di Kedah. Tapi bila my dad tengok baju nikah itew,dia nak suruh pakai that dress empat2 kali. Huhu.

#2. Cerita warna baju. Off-white for nikah. All white for reception. Lavender for Negeri-9. Black+Grey for Kedah.

#3. Cerita banyak pun tak guna. Ini gambar2 baju reception time gi fitting ;) Enjoy it!
Check this out!


Sesi berangan


Boo checking out my shoes sbb tinggi sangat! huhu!




Thursday, August 13, 2009

Alhamdulillah...Mrs. Dahhhh :)


Date: 1/8/2009

Day: Saturday


Alhamdulillah...hari nih dah masuk hari ke-13 Me & Afnal disatukan.Buat masa ni tak rasa sangat perbezaannye sebab blum lagi duduk sebumbung. Dia kerja di Utara. Me di KL. Esok kita semua ke sana la untuk majlis bertandang. Dan mestilah me ditinggalkan duk sana sekejap kan. Tak bersedia sebenarnya. Lebih2 lagi bila my one and only niece Khairyn has become more attached to me. Pagi2 bangun dah tarik Aunty Ina dia. Waaa...husband, can we plz stay here in KL :))

Anyways...

I've tried to upload our nikah montage but it's taking too too long!

Ini je dulu...jap letak lagi ;)